português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
DO EMPORDA []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 4   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Els Signes distintius de les denominacions d'origen vitivinícoles catalanes. Contextualització històrica / Gemma Molleví Bortoló, Jordi Villoro Armengol
Molleví Bortoló, Gemma


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 33 (2021) , p. 189-218 (Miscel·lània
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'objectiu d'aquest article és valorar la relació entre la història de la vitivinicultura a Catalunya i les denominacions d'origen (DO) catalanes mitjançant les seves marques significatives. L'origen de la vitivinicultura catalana es remunta a la cultura ibera pels contactes fenicis i grecs, es consolidà amb els romans i s'expandí durant l'edat mitjana. Algunes zones esdevingueren DO que reforcen el vincle geogràfic amb el territori on es produeix el vi de qualitat. Algunes d'elles mostren aquest origen històric en els seus signes distintius: amb els grecs (DO Empordà), amb els romans (DO Tarragona) o amb el període medieval (DOQ Priorat).


Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Cultura dels ibers ; Epoca romana ; Edat mitjana ; Vi ; Denominació d'origen
Matèries:DO Empordà ; DO Tarragona ; DOQ Priorat
Àmbit:Catalunya ; Alt Empordà ; Baix Empordà ; Alt Camp ; Baix Camp ; Ribera d'Ebre ; Tarragonès ; Priorat
Cronologia:[0000 - 2021]
Autors add.:Villoro Armengol, Jordi
Accés: https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/394425
https://revistes.ub.edu/index.php/estudishistoriaagraria/article/view/37347
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Enologia. La vinya i el vi / Xavier Albertí ; membres de la taula: osep Roca, Xavier Febrés, Anna Espelt



En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 51 (2020) , p. 49-53 : il (Dossier


Matèries: Taules rodones ; Enologia ; Enòlegs ; Indústria vinícola ; Costums alimentaris ; Patrimoni cultural ; Denominació d'origen
Matèries: Puig i Vayreda, Eduard (1942-2018)
Matèries:DO Empordà
Àmbit:Figueres ; Alt Empordà
Cronologia:1942 - 2018
Autors add.:Albertí, Xavier ; Roca, Josep ; Febrés, Xavier ; Espelt Delclós, Anna
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/377398
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Ruta del Vi DO Empordà : la Ruta del Vi es fa un lloc en el mapa turístic, i l'edició d'enguany del festival Vívid s'ha obert per primer cop al mercat francès / Nadeia Balsalobre, text
Balsalobre, Nadeia


En: Revista de Girona. Girona, núm. 291 (juliol-agost 2015), p. 40-42 : il. (Patrimoni


Matèries: Patrimoni cultural ; Turisme cultural ; Mostres gastronòmiques ; Vi ; Denominacions d'origen
Matèries:DO Empordà
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2015]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/296052/384772
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 4
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Vins de l'Empordà : una història d'èxit / Pau Canaleta
Canaleta, Pau


En: Mirmanda : revista de cultura = revue de cultura. Perpinyà, núm. 10-11 (2015-2016) , p. 66-69 (Gastronomia del vi
Número monogràfic: Vi.cat. Patrimoni i cultura del vi català. Resums en català, francès i anglès.



Matèries: Indústria vinícola ; Denominació d'origen ; Vi ; Costums alimentaris ; Turisme cultural
Matèries:DO Empordà
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[1975 - 2016]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3